Charmant Tiny House, Ligurië Noord-Italie

Tiny house een charmant vrijstaand huisje gelegen in Ligurië, midden in de natuur met een adembenemend uitzicht op groene berghellingen. De lucht is hier zuiver en de sterrenhemel helder. Met een beetje geluk zijn er vuurvliegjes tijdens je verblijf. Dé plek om tot rust komen en om te genieten van flora en fauna in onze prachtige omgeving nabij Cinque Terre en andere plekjes voor leuke uitstapjes. 

Tiny house op camping RioRequesa

Vanaf 17 juni 2023 is ons charmante Tiny house beschikbaar op onze camping. Het huisje is vrijstaand en heeft een eigen ingang. Je komt binnen in het woonkamertje. Beneden vind je ook een eigen badkamer met toilet. Met een trapje kom je op de vide waar een 2 persoonsbed staat. 

Aan de buitenkant van het huisje vind je een ruime keuken en terras om lekker te zitten. Het terras is gedeeltelijk overdekt. Naast het huisje heb je je eigen parkeerplaats. Het huisje is geschikt voor 2 personen en evt een baby. Er bestaat de mogelijkheid om buiten in de “tuin” van het huisje nog een klein tentje op te zetten voor maximaal nog 2 kinderen.

Tiny House RioRequesa

Prijs per week

Ons Tiny huisje wordt verhuurd incl handdoeken en beddengoed. De prijs voor 2 personen per week komt op 630 euro, ( incl schoonmaakkosten etc.)

Het bijplaatsen van een klein tentje voor maximaal 2 personen is mogelijk.
– prijs per persoon 7,50 euro.
– prijs voor de tent 7,50 euro.

De Tiny house wordt opnieuw opgebouwd.

Het huisje wordt zoveel mogelijk in originele staat hersteld. Zo gebruiken we de stenen die er de afgelopen jaren uitgevallen zijn. Er komt een nieuw dak maar hiervoor gebruiken we oud lijkende dakpannen en er worden in het huisje zoveel mogelijk natuurlijke en origineel materialen gebruikt. Daarnaast proberen we het huisje zoveel mogelijk energie neutraal te maken door het gebruik van zonnepanelen etc. 

Camping RioRequesa

Camping RioRequesa is een kleinschalige camping met 14 ruime kampeerplekken van 60 t/m 120 m2, 4 tenthuisjes met eigen sanitaire voorzieningen en 2 camper plekken. Onze groene camping ligt aan het riviertje de Rio, daarnaast hebben we een zwembad. In het hoogseizoen bieden wij elke ochtend broodjes service en bij voldoende animo komen wij 1 keer per week op de camping koken. 

Tenthuisjes

Op camping RioRequesa staan vier zelfontworpen tenthuisjes van Douglas hout. Deze zijn voorzien van nieuwe bedden en hebben eigen sanitaire voorzieningen. Het warme water wordt voorzien door middel van zonnepanelen. De tenthuisjes zijn geschikt van 2 t/m 6 personen.

mooiste dorpjes

In de omgeving van ons ” Tiny house”

Camping RioRequesa ligt op 8 km van het prachtige dorpje Varese Ligure. Varese valt onder 1 van de 250 mooiste dorpjes van Italie. Hier zijn verschillende goede restaurantjes te vinden voor een heerlijke lunch of een gezellig diner. Op dinsdagochtend is er een gezellige markt waarbij je het gevoel hebt 50 jaar terug te gaan in de tijd. In het dorp vind je een supermarkt, een zeer goede bakker met heerlijk brood en gebakjes, een schoenenwinkel, groenteboer etc. Er zijn ook verschillende terrasjes waar je gezellig kunt zitten of een lekker aperitivo te drinken. 

Sestri Levante leuk stadje aan zee

Vanaf de camping ligt Sestri Levante het dichtst bij de zee, op ongeveer 35 min rijden. Het is een heerlijk stadje om door heen te lopen. In Sestri Levante kun je goed winkelen, vind je heerlijke restaurantjes, gezellige barretjes en een mooie boulevard. Op zaterdagochtend is er een redelijk grote markt in het binnenstadje. Het is hier dan redelijk druk waardoor parkeren soms lastig kan zijn.