Aan de kust

Prachtige kusten en stranden

Camoglie

Cinque Terre

Vanaf Chiavari kunt u zeer eenvoudig naar Cinque Terre. De 5 schilderachtige dorpen die tegen de bergen lijken te zijn geplakt. U kunt ze bezoeken via wandelpaden langs de zee of via een comfortabele trein of bootverbinding. Deze dorpjes zijn met de auto vrijwel onbereikbaar. Ze worden onderling met elkaar verbonden door een spoorlijntje en door een van de mooiste kust wandelpaden van Europa. Wandelend langs deze route zijn er continue panorama’s over zee en over de terrassen bewerkte heuvels. Door muurtjes begrensde olijf- en citroenboomgaarden wisselen af met kleine wijngaarden van de beroemde lokale witte wijn.

De Cinque Terre, uitgeroepen tot nationaal park, geniet inmiddels internationale bekendheid. Hierdoor is het in de dorpen gedurende het hele jaar vrij druk. 

Sestri Levante

De plaats ligt aan de Golf van Tigullio op de plaats waar het riviertje de Gromolo in zee uitstroomt. Een deel van Sestri Levante ligt op het schiereiland Isola dat tot de 11 e eeuw een eiland was. Hierdoor zijn twee baaien ontstaan, de Baia delle Favole (baai van de fabels) en Baia del Silenzio (baai van de stilte). Jaarlijks weten vele toeristen Sestri Levante te vinden vanwege de schitterende ligging en de mooie zandstranden.

Camogli

Dit schilderachtige havenstadje heeft ongeveer 6200 inwoners. Het haventje waaraan karakteristieke hoge gekleurde huizen staan, dateert van de 17e eeuw. Eeuwenlang was Camogli helemaal op de zeevaart georiënteerd. In het dorp vindt u dan ook nog Castel Dragone waarin je het Aquario Tirrenico vindt. Hierin zie je een groot aantal vissoorten ea zeedieren die in de Tyrheense Zee voorkomen. De boulevard is het levendige middelpunt van het dorp. Alles draait hier om kleur, geel, rood, oker van de huizen, pastelkleuren van de kerk, de diepgroene kleur van de vegetatie en het blauw van het water. Vanaf Camogli kunt je met de boot naar de abdij van San Fruttuoso. 

Portofino

Portofino, dat door sommigen wordt bestempeld als het Saint-Tropez van de Italiaanse Riviera. Het dorpje werd gesticht in de 10de eeuw. Het kleine haventje werd vooral gebruikt als vissershaven. In de 19de eeuw werd het een toevluchtsoord voor rijke aristocraten uit heel Europa. Portofino heeft zo`n 400 inwoners.

Parco Regionale di Portofino, is bezaaid met verschillende wandelwegen op en rond de Monte di Portofino (hoogte 612 meter).

Rapallo

Rapallo was tot de 2e wereldoorlog de belangrijkste badplaats van de Riviera. Het stadje is leuk om s`ochtends of s`middags te gaan winkelen. In Rapallo kun je goed parkeren om van daar uit de boot te nemen naar Portofino en/of San Fruttuoso. Donderdagochtend is er in Rapallo een vrij grote markt. ( niet een handige ochtend om de auto te parkeren en de boot te nemen) Rapallo heeft ook nog een oude stadskern. Dit oude stadsgedeelte ligt achter de boulevard, de lungo mare Vittorio Veneto.

Montemarcello

Vanuit Lerici leidt een mooie landschappelijke weg door beschermd natuurgebied naar Montemarcello. Dit kleine plaatsje op 260 meter hoogte is nog vrij rustig zelfs in de drukke zomermaanden. Het uitzicht vanuit dit dorp is fantastisch.

Ten westen van Montemarcello, tussen Tellaro en de landtong Punto Bianca, strekt zicht een kustgebied uit met steile kalkrotsen. Hier vind je nog afgelegen strandjes zoals spiaggia Punto Corco.

Extra

San Frutuoso

San Fruttuoso

San Fruttuoso kan alleen te voet en met een veerboot vanuit de dorpen Portofino en Camogli bereikt worden. Oorspronkelijk werd San Fruttuoso vooral bewoond door monniken die hier in afzondering leefden. Later werd San Fruttuoso bewoont door vissers en soms gebruikt als piratennest. Het klooster is tegenwoordig een museum.In juli en augustus vinden er in het klooster regelmatig concerten plaats.

De Doria Toren van San Fruttuoso

Als je in het vissersdorpje van San Fruttuoso via de trappen een steile helling oploopt komt je bij een toren uit de vijftiende eeuw. Deze toren bij de ingang van de baai is gebruikt voor de verdediging van San Fruttuoso tegen piraten.

San Frutuoso