Omgeving

De omgeving camping RioRequesa

Varese Ligure
Portofino

Ligurie staat bekend om zijn zon, en zijn warm oplichtende rijen kleurrijke huizen, die weerspiegelen in de azuur blauwe zee. Het grote geheim van Ligurië zijn echter de bergstadjes, verscholen in het binnenland. Toch ligt zelfs het minst bezochte stadje merkwaardig genoeg hoogstens anderhalf uur rijden van de kust. Ze zijn te bereiken via bergpassen met ongelooflijke mooie vergezichten over de valleien. Ligurie wordt ook steeds populairder als bestemming voor wandelvakanties. 

Een bezoek waard zijn onder andere de Cinque Terre met 5 in de rots kust verborgen schilderachtige dorpjes, Genua, de belangrijke haven- en handelsstad, rijk aan cultuur en historische gebouwen met een historisch centrum, het exclusieve Portofino met zijn kleine jachthaven, de middeleeuwse dorpjes in de binnenlanden zoals bv Varese Ligure, een middeleeuws sfeervol dorpje met een prachtige burcht. 

Omgeving

Steden en dorpen

Vanuit RioRequesa kunt u vele dorpen bezoeken zoals de Cinque Terre, Pisa, Chiavari, Levanto Lucca, Genua en vele andere, om vervolgens weer heerlijk in de rust en de natuur terug te komen op uw eigen plekje.

Lees meer »

Aan de kust

RioRequesa ligt op slechts 25 km van de middellandse zee. Aan de kust is het nog echt gezellig. Geen moderne bouw, intieme strandjes, de mooiste wandelpaden en veel waterplezier

Lees meer »

Natuur en landschap

Wat meer het binnenland in zijn er verschillende natuurparken die u kunt bezoeken om lekker te wandelen en van de natuur te genieten of om heerlijk af te koelen in een meertje.

Lees meer »

Activiteiten

In onze omgeving kunt u verschillende dingen ondernemen zoals, duiken, surfen, zeilen, maar ook paardrijden en dolfijnen spotten of lekker golfen, fietsen en wandelen.

Lees meer »

Canyoning