Glamping is hot, een luxe cabin nog hotter

Als kamperen op een drukke camping niets voor jou is en je fan bent van de natuur hebben wij dé kampeerplek voor jou. En die is verre van primitief.

Kamperen kan op vele manieren. Sommige diehards zweren bij hun eigen tent. Anderen gaan voor het moderne glamping. Glamorous kamperen dus. Niet van: een tentje en verder niets, maar een luxe verblijf op een camping. Denk aan een comfortabel bed, een keukentje en eigen sanitair.

Dat glamping is enorm populair. Nederlanders ontdekten vanaf 2011 de voordelen van glamping en een paar jaar later kunnen we wel stellen dat het echt hot is. Het zijn echter niet de Nederlanders die dit uitgevonden hebben. Glamping vindt zijn oorsprong in Zuid-Afrika.

Voor onderzoek naar bijzondere diersoorten reisden begin vorige eeuw veel wetenschappers uit Europa en Amerika naar Afrika. Zij waren regelmatig maandenlang van huis. Dan is een luxe safaritent van canvasdoek comfortabeler dan een klein tentje zonder enige voorzieningen. Deze trend waaide al snel over naar Amerika en Engeland. En uiteindelijk dus ook naar Nederland en omringende landen. Elk land geeft er een eigen ‘luxe’ draai aan.

Luxe cabin overtreft het glamping

In Italië maken wij het nog bonter. Oftewel, de accommodaties op de camping zijn nog comfortabeler. Op onze eigen camping Rio Requesa staat een aantal luxe cabins. Prachtige houten cabins voorzien van een tentdak en in niets te vergelijken met een sobere tent. De cabins zijn namelijk voorzien van twee slaapkamers met heerlijke bedden en een eigen badkamer met douche en wc. Alles is aanwezig, van fijn beddengoed tot keukenspullen. Je hoeft niets mee te sjouwen aan kampeerspullen. Het is er allemaal.

De cabins, in drie verschillende maten en voor maximaal zes personen, vormen samen met onze huurtenten en particuliere tenten, een kleinschalige camping in de vallei, vlak langs een klein riviertje. Uiteraard is er een zwembad en zijn de kampeerplekken ruim. Welke kampeerplek je ook hebt, je staat er in alle gevallen rustig en omringd door de prachtige Italiaanse natuur.

Proef de sfeer van het Italiaanse buitenleven

Of je nu kiest voor de luxe cabins of zelf een tentje of vouwwagen meeneemt, de sfeer is in alle gevallen die van het heerlijke Italiaanse buitenleven. Trouwens; ook onze huurtenten (voor twee tot zes personen) zijn uitgerust met bedden met goede matrassen, en een keukenblokje met koelkast en gasstel. Uiteraard heb je het gemak van de aanwezigheid van beddengoed, handdoeken en keukengoed.

De camping zelf ligt op 25 kilometer van de Middellandse zee. Richting de kust tref je in de omgeving kleine rustige strandjes, schilderachtige dorpjes en fantastische wandelpaden. Meer in het binnenland zijn er de heuvels en het bos. De omgeving leent zich heel goed voor alle mogelijke activiteiten.