Il Vero restaurant in Varese Ligure

Il Vero

Wanneer je echt lekker en voor een zeer goede prijs wilt eten is dit een echte aanrader. Il Vero is een klein familie bedrijf zoals vele bedrijven in Italië. Oma en moeder staan in de keuken en dochter Deborah helpt in de bediening. Daarnaast hebben ze nog een meisje aangenomen ( Veronica) dat de familie ondersteunt.

Tussen de middag komt het “werkvolk” uit Varese Ligure eten bij Il Vero. Vanaf ongeveer 12.30 is het een drukte van belang van allemaal mannen in werkkleding. Ze komen allemaal uitgebreid lunchen. Wanneer je rond deze tijd naar Il Vero gaat begeef je je in het echte Italiaanse leven. Zo wordt er in Italië geluncht.

Deborah of Veronica komt aan je tafeltje en vraagt wat je wilt eten. Meestal lezen zij het menu op. Er is geen menu kaart. Voor de niet Italiaans sprekende toerist hangt er buiten wel een bord waarop het menu van die dag staat beschreven. Veronica spreekt goed Engels.

il vero

 

Het menu bestaat uit:

  • een pasta ( il primo)
  • en een hoofdgerecht ( il secondo)
  • bij gerechten ( i contorni)
  • kopje koffie
  • wijn/ water

 

Je kunt natuurlijk ook alleen een pasta of een hoofdgerecht nemen. Een hoofdgerecht is in Italië altijd alleen een klein stukje vlees of vis. Wanneer je er iets bij wilt moet je dit apart bestellen. Dit zijn de “contorni”.

Hoewel het “werkvolk”geen toetje neemt ze moeten immers snel weer aan het werk kun je als toerist rustig een toetje bestellen. Deze hebben ze wel meestal home-made.

Bij Il vereo kun je voor op het terras zitten. Je zit dan midden in Varese Ligure en hebt goed zicht op wat er verder nog in het dorp gebeurd. Daarnaast kun je wanneer je naar achter loopt ook achter op het pleintje zitten. De plekjes hier zijn beperkt. Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd binnen zitten, lekker tussen de italianen.

Ook s`avonds kun je bij Il vero terecht. Ze zijn dan open als bar. De “locals” uit Varese komen dan een bier of een wijntje drinken.

Il Vero heeft geen eigen website voor meer informatie kun je wel kijken op hun facebookpagina

Vang je liever zelf een visje en daarna lekker op de bbq? Dat kan ook in Varese Ligure voor meer info

Ga je liever s`avonds uit eten? Dat kan bij pasta matta