De camping

Camping RioRequesa in noord-Italië

tenthuisjes duurzaam op vakantie
camping RioRequesa
camping RioRequesa

Camping RioRequesa is een kleinschalige natuurcamping in de Noord-Italiaanse regio Ligurië. De camping heeft elf kampeerplaatsen en vier houten tenthuisjes met eigen sanitair. Daarnaast zijn er twee plekken voor een vouwwagen of caravan en sinds 2022 hebben we ook 2 camperplekken. De rest van het terrein bestaat uit vrije plaatsen voor tenten. Bij de receptie vind je informatie over de omgeving. Ook helpen we je graag bij het boeken van activiteiten zoals dolfijnen te spotten. Naast de receptie staat een honesty bar gevuld met wat lekkers en handige spullen.

Tenthuisjes

Op de camping staan vier zelfontworpen tenthuisjes van Douglas hout. Sinds 2021 zijn deze voorzien van splinternieuwe bedden.

Er zijn drie soorten tenthuizen:

  • Eén tenthuis voor zes personen met daarin een slaapruimte met een tweepersoonsbed en een slaapruimte met twee stapelbedden.
  • Er is eén tenthuis voor vier personen met een ruimte met een tweepersoonsbed en een ruimte met een stapelbed.
  • Twee tenthuisjes voor vijf personen met daarin een ruimte met een tweepersoonsbed en een kamer met een stapelbed en een eenpersoonsbed.

Alle tenthuisjes hebben een eigen douche, droogtoilet, zithoek (behalve de kleinste) en een veranda met buitenkeuken. Handdoeken, beddengoed en keukendoeken zijn aanwezig. Ieder tenthuis heeft een eigen stukje grond met buitenmeubilair.

 

Vrije plaatsen

Met een eigen tent(je) of vouwwagen ben je van harte welkom op camping RioRequesa. Voor caravans en campers hebben wij alleen plek in het laagseizoen. Wij hebben 2 camperplekken deze zijn het hele seizoen beschikbaar. Onze camping is klein, dus reserveren  is handig. Naast het zespersoons tenthuis en op de grote kampeerplekken kan je een tweede tentje bijzetten. Geef dit van tevoren aan bij de reservering, zodat wij kunnen checken of er nog plek is.

De Camping

Sanitair

In het toiletgebouw zijn drie heren- en drie damestoiletten aanwezig. Daarnaast zijn er aan beide kanten douchecabines en een wastafel met spiegel. Aan de buitenkant van het toiletgebouw zijn er twee grote afwasbakken. Onze badruimtes worden minstens vier keer per dag grondig schoongemaakt. Overal is gratis koud en warm stromend water.

Zwemmen

Op camping RioReuqesa hebben wij een een houten natuurzwembad van 8,5 bij 4,5 meter groot en 1,4 meter diep. In het beekje bij de camping kun je trouwens ook heerlijk zwemmen en spelen. In Varese Ligure en Tavaronne zijn traditionele buitenzwembaden. Ook kun je naar de rivier de Vara op vijf kilometer van de camping. Zoek je liever het ruime sop op? De zee ligt op 25 kilometer van de camping!

zwembad camping RioRequesa