Natuur en landschap

Fantastische natuur en paradijsjes

natuur omgeving riorequesa
wandelen in de natuur
Giacopane natuur

De mooiste parken en plekken in de natuur in Ligurië

 

De natuur in Ligurië is schitterend. In het achterland van Genua liggen verschillende natuurgebieden waar je naar hartenlust kunt wandelen. Dus trek je wandelschoenen aan, neem een verrekijker mee en ga erop uit! Geniet van de stilte en alles wat leeft in de natuur.

Parco del Beigua
Duik de natuur in ten oosten van Genua. Parco de Beigua is met een oppervlakte van 87 km² het grootste natuurpark van Ligurië. Door deze afmetingen kent het park diverse landschappen: van glooiende heuveltoppen tot grillige bossen vol dieren.

Parco dell'Antola
Dit park ligt noordelijk van Genua en heeft een oppervlakte van 48 km². De Monte Antola, waar het park haar naam aan dankt, is 1597 meter hoog. Door de koele lucht en mooie natuur is dit park favoriet bij locals.

Parco Naturale Aveto
Het landschap van de Apennijnen is ideaal voor zomerwandelingen door de natuur. Dwaal door de olijfgaarden of bezoek een wijngaard. Dit beschermde wandelgebied heeft alles voor een gezellige dag met het hele gezin.

Parco Regionale Montemarcello - Magra
Park Montemarcello-Magra ligt tussen de golf van La Spezia en de vallei di Vara. In het gebied liggen zestien dorpjes. De mooiste zijn Ameglia, Montemarcello, Tellaro en Bocca di Magra. Rondom de dorpen liggen heuvels die tot 400 meter hoogte reiken. De natuur hier is ideaal voor fietsers en wandelaars die niet extreem willen klimmen.

Extra

Olijventeelt in Leivi

Olijven

Olijven zijn in Ligurië de belangrijkste bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Door de hoge kwaliteit en uitstekende smaak heeft de olijfolie uit deze regio sinds kort het D.O.P predicaat gekregen. Op steenworp afstand van Agriturismo OlivArancio wordt de regionale Olijfolie geperst en verkocht. Bij de agriturismo hebben wij ook een eigen olijfboomgaard waarvan we zelf biologische olijfolie persen en verkopen.

Wijnen

In de omgeving vind je enkele wijngaarden met verschillende druivenrassen. Door het grillige terroir zijn de druiven klein en de oogst verschilt ieder jaar. Van de wijngaarden aan zee komen zes D.O.C.- wijnen, waarvan de bekendste de "Cinque Terre Sciacchetra" is. In het dorpje Salino op vijf kilometer van de camping vind je een kleinschalige wijnboer waar je terecht kunt voor een rondleiding en een proeverij.

Wijn van de cinque terre