Steden en dorpjes

Gezellige steden en authentieke dorpjes

stad Lucca fietstocht
stad Varese Ligure RioRequesa
Stad Chiavari

Val di Vara
Er zijn verschillende bijzondere steden en dorpjes rondom de camping. RioRequesa ligt in de Val di Vara: de breedste en langste vallei in Ligurië. Het is een groene kloof met tal van kleine valleien er omheen. Verscholen tussen de bossen, balancerend op de kliffen, liggen vele oude dorpjes en middeleeuwse gehuchten. Trek je wandelschoenen aan en ontdek de geheimen van de Val di Vara.

 

Varese Ligure
Varese een van de grootste steden in de omgeving. Je rijdt er in een kwartiertje naartoe. In de stad zijn verschillende winkels en tal van barretjes en restaurants. Op dinsdagochtend is er markt. Ooit was het een middeleeuwse handelsgemeente en dat zie je terug in het ronde stadsontwerp. Daarom het heet centrum "Borgo Rotondo."

Daarnaast is het 15e eeuwse Castello Fieschi, met de hoge "Piccino" toren, een bezoekje waard. Maar ook de Kerk van de Heiligen Filippo Neri en Teresa D'Avila met haar elegante 18de-eeuwse gevel zijn een absolute must-see. Maak je historische wandeling compleet met een bezoek aan de kerk van San Giovanni Battista en de middeleeuwse brug "Ponte Grecino".

 

Chiavari

Vanuit Agriturismo OlivArancio  kijk je uit op een van de leukste steden aan de Golf van Tigullio. Het is een levendige stad met een mooi strand en verschillende (vissers)havens. De gekleurde huizen en arcadegalerijen in het historische centrum zijn absoluut een bezoekje waard. In het archeologisch museum kun je prehistorische vondsten uit Chiavari zien. Leuk weetje: meubelmakers uit Chiavari werken aan hun lokale trots, de elegante chiavarina stoel.

 

I borghi piu belli d`Italia (de mooiste dorpjes van Italië)

De I Borghi piu delli d’Italia  is een lijst met minder bekende historische dorpjes die een bezoek waard zijn. Door deze lijst hoopt de Italiaanse overheid deze prachtige dorpen van de vergetelheid te redden. In onze omgeving staan er 7 van deze bijzondere dorpen op de lijst: Framura, Brugnato, Vernazza, Montemarcello, Varese Ligure, Tellaro en Moneglia.

 

Genua
Genua is een van de belangrijkste steden aan de Middellandse Zee. Binnen anderhalf uur rijd je er vanaf RioRequesa naartoe. Een havenstad wordt snel geassocieerd met industrie en bijhorende vervuiling, maar in het geval van Genua is dat absoluut niet waar. De grote, fraai versierde palazzi tonen de rijkdom van de stad. De oude haven en de kleine straatjes ademen historie. Naast de schilderachtige straatjes vind je hier tal van winkels en barretjes.

Levanto
De levendig stad Levanto ligt in een kleine baai en met een mooi zandstrand. Het stadje ten noorden van Cinque Terre heeft 6500 inwoners. De golven tot wel vier meter hoog, maken dit een geweldige plek voor ervaren surfers. Van september tot en met november komen surfers vanuit heel Europa naar Levanto.

Pisa
Pisa is een van de bekendste Italiaanse steden. Binnen een half uur rijden ben je er. De stad is vooral beroemd door zijn scheve klokkentoren toren bij de kathedraal (Duomo di Pisa). Kort na het begin van de bouw in 1173 begon de toren over te hellen. Men bouwde loodrecht door. Daardoor is de toren niet alleen scheef, maar ook krom. Naast de toren is de rest van Pisa ook de moeite waard. Stap in de paardenkoets en laat je rondrijden langs de historische architectuur en levendige binnenstad

Lucca
Ook Lucca bereik je binnen anderhalf uur met de auto vanaf camping RioRequesa. Het is één van de rijkste steden in Noord- Italië en dat zie je terug in de architectuur: van de Romeinse Dom tot de gebouwen uit de Renaissance. Lucca heeft een brede vestingmuur die de stad moest beschermen tegen aanvallen uit Florence. Zo ver is het gelukkig nooit gekomen, maar de muur heeft de stad wel beschermd tegen een overstroming in de 19e eeuw. Op de vier kilometer lange muur is later een park aangelegd met een fraai wandel- en fietspad.

Extra

Markt in Genua

Markt in Genua

In het oosten van Genua ligt een grote markthal. In het gebouw uit 1899 is iedere ochtend een levendige markt bomvol kleuren en geuren. De sfeer is gezellig, informeel en luidruchtig.

Kleurrijke groenten of vers gevangen vis

Op de markt vind je kleurrijke groenten, vers fruit en strengen knoflook. En natuurlijk is er ook vers gevangen vis, heerlijke kruiden en specerijen, pestosausen, salami, ham en traditioneel gebak. Kortom: een feest voor alle zintuigen.

Markt in Genua