Over ons

Wie zijn wij?

ons leven in in Italie
kleine groene camping Rio Requesa
kamperen RioRequesa

Aangenaam! Wij zijn Saskia, Dmitri en Dajo. In 2005 begon ons avontuur in Italië. We verhuisden naar een oud pand in de Italiaanse plaats Maissane. Na vele grote en kleine verbouwingen openden we Bed and Breakfast Fraseneggi. Verderop kwam een minicamping genoemd naar de rivier ernaast: RioRequesa.

De Bed & Breakfast bleek en succes en ook de sfeervolle natuurcamping was geliefd. In 2012 vertrok onze zoon Dajo naar het Lyceum van Sestri Levante. Door het gereis en de aantrekkingskracht van de kust, besloten we een pand in de omgeving te zoeken. In 2015 vonden we een schitterend huis in het karakteristieke Chiavari. Fraseneggi verpachtten we aan Bert en Helmut. Wij laten dit pand met een vertrouwd gevoel aan hun over. De camping naast de Bed & Breakfast hebben gehouden.

Het pand in Chiavari hebben we omgetoverd tot Agriturismo . We hebben de heuvelachtige olijfboomgaard opgeknapt en maken met liefde biologische olijfolie, die we op de camping verkopen.

We hebben een heleboel beleefd tijdens ons avontuur, maar inmiddels voelen wij ons hier enorm thuis. Onze zoon is studeert inmiddels International Business in Groningen. Door zijn inzet is RioRequesa uitgegroeid tot een mooie, prettige camping. Hij heeft ons enorm geholpen!

Buiten het seizoen werken we aan de olijfgaard, het onderhoud van het oude pand en de camping. We genieten enorm van ons werk en kijken er elk jaar naar uit om gasten te ontvangen.

Agriturismo OlivArancio

Olivarancio

Agriturismo met olijfboomgaard bij de kust

Op veertig kilometer van camping RioRequesa ligt onze agriturismo OlivArancio (de oranje olijf). Hier logeer je tussen de olijfbomen met uitzicht op zee. We hebben acht appartementen, een zwembad en een prachtige buitenkeuken. Wil je zowel genieten van een verzorgd verblijf als back to basics in de natuur? Je kunt je bezoek aan de agriturismo altijd combineren met een paar nachten bij ons op de camping.

 

 

8 appartementen met zeezicht

OlivArancio ligt op vijf kilometer van de middellandse zee en drie kilometer van de snelweg. Op loopafstand zijn twee fantastische restaurantjes en op drie kilometer ligt het heerlijke stadje Chiavari met haar boulevard en vele restaurants en barretjes.

Lees meer over Agriturismo OlivArancio 

Appartement Spiaggia