De omgeving van camping RioRequesa

De omgeving van camping RioRequesa

omgeving Varese Ligure
omgeving natuur
Omgeving Portofino

Ligurië staat bekend om zijn rijen kleurrijke huizen, die weerspiegelen in de azuurblauwe zee. Het best bewaarde geheim van deze streek zijn de schitterende bergstadjes verscholen in het binnenland. Ze zijn te bereiken via bergpassen met mooie vergezichten over de valleien. Je kunt er schitterend wandelen, fietsen en ontspannen.

 

Ga naar het bekende Cinque Terre; vijf schilderachtige dorpjes op rotsen aan de kust. Of breng een bezoek aan Genua, de belangrijke haven- en handelsstad met een sfeervol historisch centrum. Ook zijn er vele middeleeuwse dorpjes in de binnenlanden zoals Varese Ligure met een prachtige burcht. Wil je iets totaal anders? Ga dan naar het exclusieve Portofino met zijn kleine jachthaven en luxe restaurants.

Omgeving

Steden en dorpen

Steden en dorpen

In de omgeving van RioRequesa liggen bijzondere plekken zoals Cinque Terre, Pisa, Chiavari, Levanto Lucca, Genua en meer. Na een dag vol cultuur, kun je heerlijk bijkomen van de rust op de camping.

De mooiste plaatsen in de omgeving

Aan de kust

Aan de kust

RioRequesa ligt op 25 kilometer van de middellandse zee. Aan de kust geniet je van vele onontdekte plaatsjes, intieme strandjes en schitterende wandelpaden. Laat je verrassen door de grillige Italiaanse kust met zowel zandstranden als rotspartijen.

Alles over de kust

Natuur en landschap

Natuur en landschap

In het binnenland zijn er verschillende natuurparken waar je heerlijk kunt wandelen. Even afkoelen? Duik in een van de verscholen meertjes in de omgeving. Wij helpen je graag met het uitstippelen van een leuke wandelroute.

Wandelen in Ligurié

Activiteiten

Activiteiten

Behalve ontspannen, kun je in de omgeving ook actief bezig zijn. Duiken, surfen, zeilen, maar ook paardrijden, dolfijnen spotten of mountainbiken. Het kan allemaal. Uitgeraasd? Wij koken twee keer per week pannen vol verse pasta met huisgemaakte saus. Kortom: ideaal comfortfood na een dag vol inspanning!

Alles over activiteiten in de omgeving

Canyoning