Feest! en de mooie stranden van Sestri Levante.

Sestri Levante

Sestri Levante is een badplaats in de Noord- Italiaanse regio Ligurië. Sestril Levante ligt aan de Golf van Tigullio op de plaats waar het riviertje de Gromolo in zee uitstroomt. Portofino en de Cinque Terre zijn de bekendste en de meest bezochte plaatsen aan de Italiaanse Riviera. Ondertussen wordt het plaatsje Sestri Levante steeds bekender en is favoriet onder de Italianen.

Een deel van Sestri Levante ligt op het schiereiland Isola dat tot de 11de eeuw een eiland was. Hierdoor zijn twee baaien ontstaan, de Baia delle Favole (fabels) en Baia del Silenzio (stilte).

Baia del Silenzio & Baia delle Favole 2 prachtige stranden in Sestri Levante

Deze 2 prachtige baaien zijn vernoemd naar de Deense sprookjes schrijver. Hans Christiaan Anderson hij heeft een aantal jaren in Sestri Levante gewoond.

Sestri Levante Baisa del Silenzio

Baia del Silenzio is een idyllisch zandstrand met aan de oostkant een voetgangersgebied. Het oude centrum heeft prachtige gekleurde huisjes die aan de kustlijn staan. In het baaitje dobberen verschillende kleine vissersbootjes. Ze wachtend tot ze weer de zee op gaan om verse vis te halen.

Baia del Silenzio is een openbaar strand waar je veel locals zult vinden. Dit verborgen juweeltje is waarschijnlijk het mooiste en meest romantische strand van Ligurië.

Hans Christiaan Anderson-festival

Elk jaar in mei viert Sestri Levante het Hans Christiaan Anderson-festival. De stad is bezaaid met jongleurs, straatartiesten en gekleurde standjes. Dankzij een wedstrijd worden de makers van de beste sprookjes door de kinderen beloond. Het festival is dit jaar van 6 t/m 9 juni 2019.

In het centrum van Sestri Levante staan vele statige paleizen zoals het Palazzo Fasce. De oudste kerk van Sestri. De San Nicolò dateert uit 1151 en staat op Isola. In de Galleria Rizzi zijn 113 schilderwerken te bezichtigen van Italiaanse en Vlaamse meesters. Het overgrote deel van de schilderijen dateert van de periode tussen 1400 tot 1800.

Sestri Lebante Andersen festival

Wat te doen in Sestri Levante drie tips. 

 

1 Heerlijk winkelen in Via XXV aprile

Dit is een typisch Italiaans smal winkelstraatje uit deze regio genaamd Caruggio. Je voelt het typerende Italiaanse leven vol winkels, vrolijke mensen, allemaal leuke barretjes, bakkertjes e.d. Vergeet niet zo`n heerlijk Italiaans ijsje te nemen.

Let ook eens op de gevels en de muurschilderingen in dit stadje. Soms denk je dat ergens een luik zit maar dan blijkt het toch een muurschildering te zijn. Erg typerend voor Sestri Levante.

2 Basilica di Santa Maria di Nazareth

Deze prachtige kleine kerk lijkt te zijn waar iedereen elkaar ontmoet. Hij heeft grote trappen aan de voorkant en prachtige witte buitenkant. Het ligt aan het einde van de hoofdstraat van Sestri. De binnenkant van de Basiliek met zijn vele fresco’s en standbeelden is zeker een bezoekje waard wanneer je van kerken houdt.

3 Wandelen naar Punta Manara

Je vertrekt vanuit de “caruggio”, dat is het centrale voetgangersgebied van Sestri Levante. Het vertrekpunt wordt aangegeven door een bord waarop Punta Manara op staat. Twee rode vierkanten geven de route aan. Je begint meteen bergopwaarts, tussen twee stenen muren. Terugkerend is er een eerste zicht op de Baia delle Favole en een prachtig uitzicht op Golfo del Tigullio.

Sestri Levante punta mara

Na slechts tien minuten lopen van het centrum van Sestri Levante kom je in de natuur en stilte en kun je genieten van prachtige uitzichten.

De wandeling wordt op een gegevens moment iets uitdagender omdat de bodem van het pad wat rotsachtig wordt. Het is niet moeilijk beloopbaar  maar wel behoorlijk steil. Er zijn echter een aantal bankjes onderweg waar je kunt ontspannen en van het uitzicht kunt genieten.

Aangekomen in Punta Manara (in totaal een uur lopen van Sestri Levante), zijn er de ruïnes van een oude uitkijktoren. Er is een steile trap die leidt naar het uitzicht op het voorgebergte zelf, op de baai van Riva Trigoso en op oostelijk einde van Ligurië. Om van Sestri naar Punto Manara en weer terug te lopen heb je ongeveer 2 uur nodig.

Ligurische keuken

trofie al pesto Ligurische keukenEchte aanraders zijn de regionale specialiteiten uit Ligurië. Een voorbeeld hiervan is Trofie al Pesto – een pasta. Daarnaast is de Focaccia tipo Recco een echte aanrader. Dit streekproduct heeft de regio nu officieel als merk laten vastleggen. Deze heerlijke foccacia lijkt in niets op de  focaccia’s die je in de rest van Italië aangeboden krijgt.

Sestri Levante markt.

Elke zaterdagochtend vindt de wekelijkse markt in Sestri Levante plaats op Piazza Aldo Moro. Dit ligt in het centrum van de stad. Hier wordt van alles verkocht van kleding tot eten en leuke hebbedingetjes.

Beste reistijd en klimaat Sestri Levante

De beste reistijd voor Sestri Levante is van april t/m oktober. In deze periode is de temperatuur vrij zacht en heb je weinig neerlslag.  De hoogste gemiddelde temperatuur in Sestri Levante is 27° in juli en de laagste is 10° in januari. In Juli en augustus is het wel wat drukker op de tranden. In augustus hebben de Italianen zelf ook vakantie.

logeren bij Nederlanders in Italië

Verblijf Camping of Agriturismo bij Nederlanders in Ligurie met zwembad.

Zowel vanuit onze camping als vanaf onze agriturismo is dit een leuke activiteit om te ondernemen.

Meer informatie over onze kleine groene camping RioRequesa
Meer informatie over onze agriturismo OlivArancio