Met de boot Dolfijnen spotten gegarandeerd succes!

Met de boot de Ligurische zee op, opzoek naar Dolfijnen en Walvissen. 

Dit is een dag vullende activiteit maar erg leuk zowel met als zonder kinderen.

Op woensdag en zondag en in augustus ook op vrijdag vertrekt de boot vanuit Camogli. De boot vaart vanaf april t/m okt. Van te voren reserveren is belangrijk want bij onvoldoende deelname of slecht weer vaart de boot niet uit.

Vanaf Camogli gaat de boot langs Recco, Bogliasco, Genova Nervi om zijn laatste stop uiteindelijk in Genua Porto Antico te maken. Hier pikt hij de laatste mensen op en gaat dan de volle zee op. U kunt dus ook in Genua opstappen wanneer u minder lang op de boot zou willen zitten.

Op volle zee

Eenmaal op zee gaat de bemanning van de boot op zoek naar walvissen en dolfijnen. Er is altijd een bioloog aan boord. Het lukt niet altijd om walvissen te vinden maar de dolfijnen zijn nieuwsgierig genoeg en er is altijd wel een groepje die het leuk vindt om met de golven te spelen die de boot maakt.

De Middellandse Zee telt acht verschillende soorten walvisachtigen, er zijn nog vier andere soorten maar dit zijn incidentele bezoekers, dat wil zeggen, ze komen en gaan door de Straat van Gibraltar en het Suezkanaal. Op de boottocht zou u 1 of meer van de volgende soorten kunnen tegen komen: dolfijnen spotten in Genua noord Italië

  • De gewone dolfijn (Tursiops truncatus) is van gemiddelde grootte en heeft een donkere en prominente rugvin.
  • Potvis (Physeter macrocephalus) max tot 18 m lengte wanneer deze volledig volgroeid is, de vrouwtjes zijn iets kleiner max 10-11 m lang.
  • De Dolphin is een zeer getalenteerde acrobaat, zwemt zeer snel en kan hoog springen in de lucht. Het maakt een luid fluitend geluid. Dolfijnen kan tot 2 minuten onder water blijven.
  • De Gestreepte dolfijn (Stenella coeruleoalba) is de meest voorkomende dolfijn van onze zeeën. Het leeft in groepen van een honderdtal leden en wordt vaak waargenomen binnen twee kilometer van de kust.
  • De langetermijn-Indische griend (Globicephala melas) ontleent zijn naam aan de vorm van de bolvormige voorhoofd.
  • DE Cuvier spitssnuitdolfijn (Ziphius cavirostris) kan een lengte van ongeveer 7 meter hebben , de vrouwtjes net iets groter dan de mannetjes.
  • De Dolfijn van Risso, gemakkelijk te herkennen aan de witte “littekens” (het resultaat van sociale interactie) hij kan uitgroeien tot een maximale lengte van 3,5 tot 4 meter. En kan wegen tussen 400 tot 600 kg.
  • De gewone vinvis (Balaenoptera physalus) is het tweede grootste zoogdier ooit op de aarde om te leven, de blauwe vinvis de grootste.

De Ligurische zee als beschermd gebied. walvissen beschermd gebied

In 1999 kwam “De Pelagos Sanctuary” tot stand in samenwerking met Frankrijk, Italië en Monaco. Dit  is het leefgebied waar deze dieren nu beschermd kunnen leven.  Het gebied werd opgenomen in de lijst van speciale beschermingszones in het kader van het Verdrag van Barcelona en als zodanig erkend door alle landen in het Middellandse-Zeegebied. Deze wateren hebben een oppervlakte van  van 100.000 km² en onderscheiden zich door bijzondere milieukenmerken die voeding geven aan de verschillende soorten zeezoogdieren die er wonen.

Gezien de hoeveelheid  walvisachtigen in de Ligurische Zee, is het belangrijk dat hun leefgebied wordt beschermd evenals de aangrenzende gronden en zeegebieden. Zo is de visserij, het toerisme maar ook het vrachtverkeer bij wet geregeld zodat er geen schade wordt toegebracht aan de dieren die hier leven.

Om de walvissen en dolfijnen te kunnen vinden is het belangrijk dat de zeeën vrij glad zijn en er niet teveel wind staat. Mocht u onverhoopt toch geen dieren tegen komen dan mag u uw ticket nogmaals gebruiken.

April, mei en oktober vertrekt de boot alleen uit Genova P.to Antico

Prijzen voor deze walvistocht

Volwassenen € 33
kinderen         € 18 ( kinderen van 5-14 jaar)
kinderen         €  0  ( kinderen van 0-04 jaar)

Op de boot is niets te koop dus neem zelf eten en drinken mee. Vergeet ook een zonnebril en zonnebrand niet.

Om te reserveren kunt u bellen met :
0039-3921375558 of
0039- 0185-772091

Of u vraagt ons om voor u te reserveren. Onze eigen gasten ontvangen een speciale korting. Misschien hebben we nog een plekje voor u vrij in 1 van onze appartementen of op onze camping. appartementen OlivArancio of  op de camping

 

dolfijnen genua noord italie