Damigiane of mandflessen een toevoeging aan jouw interieur?

Wanneer we over inrichtingstrends spreken, mogen we de Damigiane, ofwel mandflessen, niet vergeten. Deze prachtige flessen uit Italië dragen bij aan een hoog decoratie gehalte in je huis. Tegen woordig is het vinden van goed bewaarde mandflessen een uitdaging. Hou je van een vleugje rustiek of vintage in je huis? Probeer dan zeker Damigiane!

In de schitterende heuvels van Italië en Frankrijk, waar de zon haar gouden stralen over de wijngaarden werpt, vonden damigiane hun oorsprong. Oorspronkelijk ontworpen voor de opslag en fermentatie van wijn, werden deze kruiken al snel een essentieel onderdeel van de rijke wijntradities van de regio.

In Frankrijk worden ze Demijohns genoemd? De naam ‘Demijohn’ vindt zijn oorsprong in het Franse “Dame Jeanne” en heeft een intrigerende geschiedenis. Volgens de legende zocht koningin Joanna I van Napels tijdens een storm haar toevlucht in de werkplaats van een glasbewerker. Geïntrigeerd door het glasblaasproces, blies ze zo krachtig dat er een fles ontstond met een inhoud van ongeveer 10 liter. Deze fles, genoemd naar de koningin, wordt nog steeds geproduceerd en staat bekend als “Dame Jeanne.”

In Italie komt het woord “damigiana” zelf komt voort uit het Italiaanse “dama,” wat “dame” betekent. De vorm van de kruik, met zijn zachte rondingen en smalle hals, heeft een elegantie die doet denken aan de gratie van een dame. Handgeblazen met dik glas om temperatuurschommelingen te weerstaan, werden damigiane niet alleen gewaardeerd om hun functionaliteit maar ook om hun vakmanschap.

Oude Damigiane of mandflessen

Een mandfles als decoratie

Tegenwoordig worden damigiane of mandflessen omgetoverd tot prachtige vazen met een verscheidenheid aan bloemen, natuurlijk of met kunstbloemen. Plaats ze eenvoudig in elke hoek van je huis, op de vloer of op een tafel, en hun schoonheid trekt de aandacht van al je gasten.

Mandflessen worden gewaardeerd in een rustieke omgevingen, waar ze niet alleen decoratief zijn maar ook een stuk geschiedenis vertegenwoordigen. Denk aan de plattelandshuizen in Italie, waar deze flessen werden gebruikt om olie of wijn in op te slaan. Sommige hebben zelfs nog hun originele bekleding, waardoor ze extra karakter krijgen.

De wilgentakkenmanden die sommige damigiane nog sieren, vertellen niet alleen over bescherming, maar stralen ook sympathie uit voor de rijke geschiedenis die ze met zich meedragen.

Een oude Damigiane of mandflessen als lamp

Transformeer mandflessen om in prachtige lampen. Onze gasten hebben onze de afgelopen jaren vaak gevraagd of het mogelijk is om een lamp van de Damigiane die hebben staan te kunnen kopen. Vanaf vandaag is dat mogelijk. Dmitri heeft deze lamp zelf gemaakt en hij is vanaf nu te bestellen. Of je nu je woonkamer, terras of tuin wilt verfraaien, deze veelzijdige lampen zijn perfect voor binnen- en buitengebruik. Met zowel de stekker als de ingang van de fles zijn spatwaterdicht, zo kun je zelfs tijdens regenachtige dagen genieten van hun warme gloed.

En hier is het beste deal: voor slechts 79,95 euro zijn deze unieke lampen van jou. En alsof dat nog niet genoeg is, bieden wij ook gratis bezorging rechtstreeks bij jou thuis aan!

Tegenwoordig hebben damigiane hun weg gevonden naar de kunstwereld. Kunstenaars en ambachtslieden gebruiken deze glazen kruiken om unieke kunstwerken te creëren, variërend van lampen tot glas-in-loodramen.

Klaar om een vleugje Italiaanse elegantie aan je interieur toe te voegen? Ontdek de tijdloze schoonheid van Damigiane en breng een stukje geschiedenis en stijl in je huis. Koop er een vandaag nog en transformeer je huis in een ware blikvanger! Wil je meer weten over deze prachtige fles.

Bestel nu je eigen Damigiane met of zonder mand

Als deze verhalen van damigiane je nieuwsgierigheid hebben gewekt, waarom breng je dan niet een vleugje van deze tijdloze charme in je eigen leven? Ontdek de veelzijdigheid van damigiane en voeg een stukje geschiedenis toe aan je huis. Bestel vandaag nog een damigiane met of zonder mand en laat je inspireren!

Wil je ook zo’n prachtige fles in je bezit te krijgen? Neem vrijblijvend contact met mij op via info@riorequesa.com Ook voor prijzen en aanbiedingen die we momenteel hebben.