Wijngaard Salino

Wijngaard Salino

Het is niet moeilijk om lekkere Ligurische wijnen te vinden. La Casetta van een wijngaard in Salino is hier een goed voorbeeld van.

In het achterland van Sestri Levante, op weg naar Varese Ligure voordat je in het dorpje San Pietro Vara aankomt vind je deze idyllische wijngaard. Salino is een klein dorp met slechts een paar huizen. Je rijdt het dorp zo weer uit rijdt als je even niet oplet. Het lijkt wel of de  ” beschaving hier eindigt”. La Casetta is een bedrijf dat minder dan drieduizend rode en witte flessen produceert uit een hectare wijngaard. Dit prachtige plekje is zeker een bezoekje waard. Vanaf de camping is het een mooie rit naar Salino toe.

salino rode wijn

De rode wijn

De rode wijn heeft een echt Ligurische karakter volgens sommige kenners. Hiermee bedoelt men dat het even duurt voordat de wijn zich voor je opent en daarna vertrouwelijk wordt. Het is een wijn met houtachtige tonen. De rode wijn is een mix van merlot, cabernet en de ciliegiolo druif.

Salino wijngaard

De witte wijn van wijngaard Salino

De Witte la Casetta is zacht van smaak, met een fruitige afdronk. De wijn is jong en kan niet lang bewaard worden maar hij is perfect van smaak. De witte wijn is een mix van albarola-druiven, met 10% sauvignon, die de vage aromatische toon verklaard.

bij de wijnboer

Wijnproeverij.

De wijnboerderij is alle dagen geopend behalve op zondag en sluit rond 19 uur. De wijn proeven kan elke dag. Azienda La Casetta is een familie bedrijf zoals veel Italiaanse bedrijven. Er is daarom bijna altijd iemand aanwezig die je kan rondleiden. Wil je even rustig de tijd nemen om de wijnen te proeven en de wijngaard te zien dan is het verstandig om even een afspraak te maken.

Wil je je eigen visje vangen voor bij deze heerlijke wijn. Dat kan in het mooie dorpje Varse Ligurie is een visvijver. Hier kun je je eigen forel vangen en meenemen naar je vakantieplek of daar te plekke op de BBQ leggen. In dit eerder geschreven blog vind je ook nog een heerlijk recept.

salino wijngaard

Azienda Agricola La Casetta.
Località Salino, 78,
19028 Salino SP
Tel. 348 4140278

En dan onze eigen wijnen

Het leek ons leuk om onze eigen wijnen aan onze gasten te kunnen aanbieden. Lekkere wijn uit de omgeving met ons eigen etiket. We zijn super trots dat het gelukt is. We hebben een eigen lekkere witte tafel wijn en een zeer goede rode wijn. Beide wijnen komen uit onze directe omgeving. We hebben gekozen voor een rode Ciliegolo en een witte Vermentino wijn. Wil je meer weten over wijnen in Ligurie en onze eigen wijnen kijk dan hier.

Onze wijnen zijn natuurlijk te koop tijdens je verblijf op onze camping of tijdens je verblijf op onze Agriturismo.