Kamperen: Camping tips voor beginners

Kamperen: voor sommigen een stapje te ver buiten hun comfortzone, voor anderen een droomvakantie. Kamperen kan echt heel leuk zijn. Natuurlijk moet je bij aankomst eerst je tent opzetten, je moet een stukje lopen naar de douche en wc en dan zijn er nog de insecten. Hier staat veel vrijheid en goedkoop op vakantie gaan tegenover.

De eerste keer kamperen kan best spannend zijn. Je kunt je nog zo goed voorbereiden sommige dingen moet je gewoon ondervinden. Ga je voor de eerste keer kamperen dan weet je misschien nog niet zo goed welke camping bij je past. Een beetje research vooraf kan teleurstellingen voorkomen.

Ga je dit jaar voor het eerst kamperen? Gebruik dan deze 12 slimme kampeer tips.

1 Leen spullen

Als je dit jaar voor het eerst gaat kamperen kijk dan of je wat kampeerspullen kunt lenen. Dan kun je eerst een jaar oefenen voordat je overgaat tot aanschaf van allerlei dure spullen. Zo kun je ook kijken wat jouw wensen zijn. Hoe groot moet de tent zijn etc.. Als je spullen leent zet dan de tent eerst een keer thuis op. Zo weet je dat alles compleet is en heb je vast even kunnen oefenen in het opzetten.

2 Kussen

Dit is echt zo’n typisch ding dat je vergeet. Je denkt: Ik heb mijn matje, mijn tent en mijn slaapzak. Maar eenmaal in je tent baal je dat je je kussen bent vergeten.

3 Boek tijdig je vakantie

Zo weet je zeker dat de camping van jouw voorkeur een plekje voor je vrij heeft. Zeker wanneer je ergens wat langer wilt blijven staan is reserveren wel aan te raden. Ga je op de bonnefooi of wil je rondtrekken boek dan steeds je volgende plekje vanaf de camping vanwaar je vertrekt. Zo rijdt je niet doelloos rond op zoek naar nog een plekje voor die nacht.

4 Neem niet alleen korte broeken mee

Als je kampeert leef je buiten. Dat betekent dat je ook als het bijvoorbeeld regent of koud is nog steeds gewoon buiten leeft. Neem daarom ook een lange broek en een dikke trui mee ook al ben je op vakantie in Ligurië.

5 Neem een koelbox mee.

Op de meeste campings mag je koel elementen in de vriezer leggen. Soms voor een kleine vergoeding. Neem daarom een extra zetje mee waardoor je altijd een koud setje hebt om bv de lenzenvloeistof koel te houden.

kamperen

6 Vergeet je slippers niet

Slippers zijn wel zo makkelijk op de camping. Je kunt ze snel en makkelijk uitdoen zodat je niet op schoenen je tent in hoeft te lopen. Daarnaast is het ook wel slim om op slipper te gaan douchen, dit voorkomt voetschimmel.

7 Bedenk goed wat je allemaal mee moet nemen.

Denk goed na over wat je allemaal nodig hebt tijdens je vakantie. Denk aan dingen als een afwasteiltje, droogdoek, handdoeken en kookgerei bijvoorbeeld. Het meeste heb je toch al wel in huis, zonde om opnieuw te moeten kopen ter plekke.

8 Denk ook aan spelletjes en boeken

Het is heerlijk om bij het zwembad of in het zonnetje lekker een boekje te lezen. Wanneer het een dag regent is het fijn om wat spelletjes bij je te hebben.

kamperen

9 Koop een oogmasker en goede oordoppen

Ben je een lichte slaper dan zijn deze 2 artikelen zeker een aanrader. In een tent is het vroeg licht en sommige kinderen van anderen zijn vroeg wakker.

10 Zonnebrandcrème en muggenspray

Wanneer je de hele dag buiten bent merk je dat zonnebrandcrème en muggenspray belangrijker dan ooit zijn. In Italië kun je goede muggenspray kopen.

11 Ga buiten het hoogseizoen

Als het even kan ga dan niet in het hoogseizoen op vakantie. Ten eerste is het overal wat goedkoper, het is minder druk maar waarschijnlijk zijn de meeste campings ook goedkoper.

12 Accepteer dat er dingen fout gaan.

Je pan met eten valt van het campingfornuis, je struikelt over een scheerlijn, of je hebt je tent vol ongedierte, omdat je een lamp aan hebt laten staan. Je kunt beter accepteren dat er wel eens iets fout gaat met kamperen, maar dat dit slechts een onderdeel is van het heerlijke avontuur dat kamperen is.

tenthuisjes

Kamperen met wat meer luxe

Ga je voor een kleinschalige camping midden in de natuur, waar je volledig tot rust kan komen of juist actief de omgeving wilt verkennen. Dan ben je op RioRequesa op het juiste adres. Wil je wel graag kamperen genieten van de buitenlucht, de natuur en de ruimte maar ook op een goed bed slapen dan kun je kamperen in één van onze tenthuisje.

Op onze camping staan vier houten tenthuisjes. We hebben ze zelf ontworpen met oog voor de natuur. De muren zijn van hoogwaardig Douglas hout en het water wordt verwarmd met behulp van een zonneboiler. De tenthuisjes hebben sinds 2021 splinternieuwe bedden. DE tenthuisjes worden verhuurt inclusief beddengoed handdoeken etc.. Je hoeft dus geen kampeerspullen aan te schaffen. Bij ons rits je je koffer open en je vakantie kan beginnen.