Met de elektrische auto naar Italië, dit wil je weten.

Met de elektrische auto naar Italië is dat mogelijk? Ja dat is mogelijk, maar het is wel verstandig om je een beetje voor te breiden. In dit blog lees je een paar tips om rekening mee te houden.

5 tips om met de elektrische auto naar Italië te rijden

Plan je route:
Plan je route van tevoren en zorg ervoor dat je weet waar de laadpalen zich bevinden. Er zijn verschillende apps en websites beschikbaar die je hierbij kunnen helpen.

Controleer de laadinfrastructuur:
Wanneer je met de elektrische auto naar Italië rijdt controleer of de laadpalen langs je route compatibel zijn met jouw type elektrische auto en of er voldoende snellaadstations beschikbaar zijn.

Welke laadpas gebruik je in Italië?
Neem een laadpas mee die geldig is in het land waar je naartoe gaat. Dit maakt het gemakkelijker om te betalen voor het opladen van je auto. In Italië kun je met veel Nederlandse laadpassen betalen. Ook de ANWB heeft een laadpas die je hier in Italië goed kunt gebruiken. Lees ook onze extra tip onderaan dit blog!

Plan je overnachtingen:
Zoek een doorreis accommodaties die laadpalen aanbieden. Op deze manier kun je tijdens de nacht terwijl jij uitrust je auto opladen. Geef bij de accommodatie van te voren wel aan dat je gebruik wilt maken van deze mogelijkheid zodat er een paal voor je beschikbaar is en deze niet door iemand anders al in gebruik is.

Controleer de verkeersregels:
Controleer de verkeersregels in Italië en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van eventuele beperkingen voor elektrische auto’s.

elektrische auto
Met de elektrische auto naar Italie, prima te doen

Elektrische rijden in Noord Italië, zijn er voldoende laadpalen?

Het hangt af van waar je precies naartoe gaat in Noord-Italië en hoe ver je van tevoren plant. Over het algemeen zijn er wel voldoende laadpalen beschikbaar in Noord-Italië, maar het is belangrijk om van tevoren een route te plannen en te controleren waar de laadstations zich bevinden. In Italië zijn ruim 23.000 laadpalen. Ze staan hiermee in de top 5 van Europa. In noord Italie staan meer palen dan in het zuiden.

Wat is de beste routeplanner?

Plugsurfing is de meest gebruikte en handige app wanneer je met een elektrische auto op reis gaat. Deze laadpas en de gratis Plugsurfing-app geeft toegang tot Europa’s grootste en meest up-to-date netwerk van laadpalen voor elektrische auto’s. Zo zoek en navigeer je naar meer dan 200.000 auto-laadpunten in heel Europa!

Met de elektrische auto naar camping RioRequesa

Op de camping zelf kan niet worden geladen. Dit lukt niet ivm de hoeveelheid stroom die wij geleverd krijgen. In het dorpje San Pietro Vara (op 3 km) en in Varese Ligure ( op 10 min) staan meerdere laadpalen. In Varese Ligure kun je bv je auto laden terwijl jij even je boodschappen doet of wanneer je op dinsdagochtend over de mark slentert. Je kunt hier ook heerlijk lunchen tussen de locals bij Il Vero

Extra Tip:

Download de Enel app. De meeste laadpunten zijn van het ENEL-netwerk. Dit is de grootste nationale energieleverancier van Italië. Ook in onze omgeving zijn de meeste palen van de Enel. De app heet ‘Juicepass’, gedownload deze zeker op je telefoon.

Enel X Way - App su Google Play

Geniet van je reis!