Natuur en cultuur komen samen in Ligurië

Ga eens op vakantie naar Ligurië! Binnen veertien uur rijd je van Utrecht naar deze Noord-Italiaanse kustprovincie. Ligurië biedt een fijne combinatie van ongerepte natuur en rijke cultuur. Jong en oud kunnen hier de mooiste avonturen beleven. Van dolfijnen spotten tot shoppen en van zeilen tot naar de opera in een oud klooster. Met natuurcamping RioRequesa als uitvalsbasis, kun je de omgeving op je eigen manier ontdekken.

De natuur van Ligurië

omgeving Varese LigureDe natuur van Ligurië is overweldigend mooi. Aan de kust prijken enorme rotspartijen die overgaan in weelderige bossen. In het binnenland domineren glooiende heuvellandschappen. Omdat de grond nauwelijks vlak is, zijn er veel rivieren en meertjes. Je kunt er eindeloos wandelen, fietsen en paardrijden. Na een actieve dag kun je heerlijk bijkomen op onze natuurcamping. Aan de receptie helpen we je graag met het vinden van een route die bij je past. Behalve beeldschone binnenlanden, heeft Ligurië een schitterende kustlijn. Hier vind je iconische badplaatsen als Genua, Portofino en Cinque Terre.

Het Italiaanse leven: cultuur in Ligurië

De kust van Ligurië heeft een grote rol gespeeld in de handelsgeschiedenis van Italië. Hierdoor kennen de belangrijkste havenplaatsen veel architectonische rijkdommen. Wist je trouwens deze regio de meeste kerken heeft van heel Italië? Het plein voor de kerk is een populaire plek voor locals om samen te komen. En dat doen ze vaak, want de bewoners van Ligurië zijn gek op bijeenkomsten en fee

reserveren cinque Terresten. In Ligurië vind je grote steden met tal van winkels en barretjes zoals Genua en La Spezia. Maar wist je dat er ook heel hoop onontdekte dorpen zijn? Op de lijst I Borghi piu delli d’Italia staan alle minder bekende historische dorpjes die een bezoek waard zijn. Zo hoopt de Italiaanse overheid deze prachtige plekken van de vergetelheid te redden.

Het gevoel van vrijheid op vakantie

Na een dag vol natuur en cultuur kun je heerlijk bijkomen op onze kleinschalige natuurcamping. Plof neer in je eigen zitje bij het tenthuis of duik weg in een goed boek onder een boom. Ben je op adem gekomen? Dan is het tijd om te eten. Twee keer per week serveren wij grote pannen met dagverse pasta en huisgemaakte sauzen. Voel je vrij om aan te schuiven! Onze jongere gasten kunnen houtsprokkelen voor het kampvuur dat we ’s avonds aansteken. Bij ons ervaar je het gevoel van vrijheid en natuur. Onze visie staat voor kleinschaligheid en het gevoel van vrijheid. Om de ruimtelijkheid op onze kleine camping te behouden, is er alleen in het laagseizoen plaats voor campers en caravans. Auto’s kunnen, na het uitladen, terecht op het parkeerterrein naast de camping.

Veilig vakantie boeken met annuleringsgarantie

Droom jij van een heerlijke vakantie in de bossen van Ligurië? Wij begrijpen dat het spannend kan zijn om nu een vakantie te boeken.

Daarom bieden wij annuleringsgarantie. Zo kun je met een gerust hart uitkijken naar jouw zomervakantie in Ligurië. Eenmaal aangekomen op de camping, zorgen wij er continu voor dat jij je veilig voelt. Onze sanitaire voorzieningen worden minimaal vier keer per dag grondig schoongemaakt. Daarnaast reinigen wij ook andere (werk)oppervlakken én onze handen de hele dag door. Ondanks het kleine formaat van onze camping, kunnen wij garanderen dat iedereen op veilige afstand kan genieten.

Het voordeel van nu boeken, is dat je alle keuze hebt. Je bent de drukte voor en daarnaast heb je alle tijd voor voorpret. Gaan de grenzen toch op slot? Dan komen alle kosten te vervallen. Kortom: gun jezelf de voorpret en boek je vakantie in Ligurië!