RioRequesa: puur natuur kamperen met een vleugje extra comfort

Kamperen in een tenthuisje aan de rand van een Italiaans bos. In de buitenkeuken je potje koken gebruik makend van lokale producten en een huisgemaakte olijfolie. Dat vind je bij RioRequesa, onze camping in Ligurië. 

Het is dé trend van nu: de natuur in. Nu we weer reizen kunnen, zal dat zo blijven en zal ons gevoel van vrijheid vooral in de natuur goed tot zijn recht komen. Wat hebben we daar een behoefte aan. Wij begrijpen dat en daarom krijg je bij ons volledig de gelegenheid om dat gevoel toe te laten, te ervaren en ervan te genieten. We hebben alles tot in de puntjes voorbereid om jou te ontvangen op camping RioRequesa. We kunnen niet wachten! 

Tenthuisjes RioRequesa: niet helemaal back to basic

Stel het je eens voor. Logeren in een houten huisje aan de rand van het bos, met een buitenkeuken uitgerust om de lekkerste maaltijden te maken. Je wandelt zo het bos in of je geeft je over aan de rust in je eigen buiten-zithoek. Het bestaat dus. Onze Camping RioRequesa telt vier duurzaam gebouwde houten tenthuisjes voor zes, vijf en vier personen. Deze huisjes voldoen volledig aan deze opsomming. 

De tenthuisjes brengen je helemaal terug naar de natuur. Back to basic. Nu niet schrikken. Wij begrijpen dat back to basic grenzen heeft als je ontspannen op vakantie wilt zijn en even de boel de boel wilt laten. Het is weliswaar back to basic, maar ook weer niet té! Heerlijk vrij in de Italiaanse natuur kamperen, maar wel graag met een lekker bed en een eigen douche. Dat kan! De tenthuisjes van camping RioRequesa bieden dit allemaal en nog een beetje meer. Je slaapt niet alleen in een comfortabel bed, maar ook nog eens onder krakend schoon beddengoed en na dat douchen wacht je een heerlijk zachte handdoek. Need we say more, oftewel: ‘dobbiamo dirvi di più’. 

tenthuisjes

We bieden jou met de goed uitgeruste buitenkeuken de gelegenheid om heerlijke maaltijden te koken met alles wat je bijvoorbeeld hebt gekocht op de markt in het dorp of wat je in de natuur aan kruiden aangetroffen hebt. Weet dan ook dat we onze eigen olijfolie bieden en dat we ook onze eigen limoncello maken. Biologisch en op en top Italiaans. Dat proef je! En heb je een keer geen zin om te koken dan kun je op de camping mee-eten. Een ontbijtje bestellen kan trouwens ook. Het zijn voorzieningen waar we je graag mee verwennen. 

Kampeerplekken op RioRequesa

Behalve de tenthuisjes kun je natuurlijk ook nog altijd gebruik maken van onze ruime kampeerplekken. Caravans zijn welkom, maar louter in het laagseizoen. Er zijn 2 speciale camperplekken ingericht. In het hoogseizoen houden we de camping het liefst lekker ‘open’ en bieden we alle ruimte aan de tenten. Met een plaats van zestig tot honderdtwintig vierkante meter voel je je heerlijk op je gemak. Je krijgt volledig de gelegenheid om tot rust te komen op onze kleinschalige natuurcamping, die overigens gelegen is aan een verkoelende beek die de naam Rio Requesa draagt. Zo is onze camping voorzien van prachtige logeerplaatsen onder de bomen en een beek. En dan nog een nieuwtje: vanaf dit jaar is er ook een heus natuurzwembad. 

luxe huurtent

De camping ligt zo’n vijfentwintig kilometer van de Middellandse zee. Heb je behoefte aan een dagje strand dan ligt dat binnen handbereik. Vergeet ook de prachtige kustdorpjes niet en de fantastische wandelroutes langs de kust. De camping is een geweldige uitvalsbasis voor dagtripjes naar alle mogelijke plekken aan de Italiaanse Rivièra. 

De camping is een ideale natuurlijk omgeving voor:

  • wandelaars
  • fietsers
  • kinderen
  • natuurliefhebbers

Logeren bij Riorequesa of OlivArancio

Ten overvloede noemen we hier nog even ons agriturismo OlivArancio, veertig kilometer van camping RioRequesa verwijderd. Daar kun je verblijven in een van onze acht appartementen. Er zijn een zwembad, olijfgaard en nog zoveel meer. Aan jou de keuze waar je het liefst zou willen logeren. In alle gevallen zal je genieten van onze prachtige zonnige camping of agriturismo, beide omringd door de schitterende Italiaanse natuur. Laat de zomer maar komen.