Varese Ligure: Verborgen Schoonheid in Ligurië

Ontdek de Charme van Varese Ligure: Het Beste Bewaarde Geheim van Ligurië

Midden in het betoverende Ligurië schuilt een geheim juweeltje genaamd Varese Ligure. Dit schilderachtig dorpje betovert met zijn kronkelende straatjes en charmante middeleeuwse gebouwen. Hier krijg je een echte Italiaanse ervaring, ver weg van alle drukte. Laten we de charme van Varese Ligure verkennen en enkele must-see plekken in de buurt ontdekken.

Varese Ligure: Een Betoverend Dorp:

Varese Ligure is een pittoresk dorp dat bekendstaat om zijn goed bewaarde middeleeuwse karakter. Maak een ontspannen wandeling door de geplaveide straatjes en bewonder de oude stenen huizen met hun kleurrijke gevels. Het historische centrum van het dorp is autovrij, waardoor je in alle rust kunt genieten van de vredige sfeer en de prachtige omgeving. Vergeet niet om het indrukwekkende Castello di Varese Ligure te bezoeken, een middeleeuws kasteel dat een adembenemend uitzicht biedt over het dorp en de omliggende heuvels.

Ongeveer 250 dorpje in heel Italie zijn opgenomen in de lijst mooiste dorpjes van Italie. Dit prachtige dorpje is er 1 van.

De gemeente Varese Ligure ligt in de provincie La Spezia en staat bij veel Liguriërs bekend als het ronde dorp. De huizen in het centrum liggen naast elkaar als in een halve cirkel. Dit was een idee van Graaf Fieschi. Door de goede locatie van het dorp, wilde hij huizen bouwen met een gemeenschappelijke tuin. Deze tuinen zijn aan de achterkant van de huizen tussen de rivier en de bewoning nog steeds te bezoeken. Daarnaast bouwde hij een prachtig fort. Deze is te bewonderen in de hoofdstraat op het plein.

Varese Ligure markt
Elke dinsdag is er markt

Activiteiten in de Omgeving

Natuurschoon in de omgeving

Het dorp ligt in een groene vallei, omringd door adembenemende natuur. Maak wandelingen of fietstochten door de omliggende heuvels en bossen. Het nabijgelegen natuurpark Aveto biedt geweldige wandelpaden en prachtige uitzichten.

Op slechts 7 km van Varese Ligure ligt camping RioRequesa. Hier kunt u terecht met uw eigen tent maar ook met uw campertje. Op camping RioRequesa kunt je ook tenthuisjes huren. De tenthuisjes zijn voorzien van lekkere bedden en hebben hun eigen sanitaire voorziening.

Bezoek de Kust:
Hoewel Varese Ligure landinwaarts ligt, is de Ligurische kust niet ver weg. Maak een dagtocht naar de prachtige kustplaatsen zoals Sestri Levante, Portofino en Cinque Terre. Geniet van de azuurblauwe zee, pittoreske dorpjes en heerlijke lokale gerechten. Op slechts 3 km van de kust ligt onze agriturismo OlivArancio. Hier verhuren wij 8 appartementen met uitzicht op zee.

Verken Chiavari:
Chiavari is een historische stad met een prachtige promenade, kleurrijke gebouwen en een levendige markt. Slenter door de geplaveide straten, bezoek de kathedraal en geniet van de gezellige sfeer. Elke vrijdag is er een grote markt. Deze markt is te vinden op het grote plein maar ook door de kleine straatjes van dit stadje.

Varese Ligure il Borgo
overzicht van het dorpje