Verken Lucca op de Fiets met een Nederlandse Gids

Een fietstocht door Lucca met een Nederlandse gids? Lucca is een charmante Toscaanse stad doordrenkt met geschiedenis en culturele schatten. Ben je op zoek naar een onvergetelijke ervaring in het prachtige Lucca, Italië? Stap dan op de fiets en verken deze betoverende stad met een Nederlandse gids. Fietsen door Lucca geeft je de vrijheid om de bezienswaardigheden op je eigen tempo te verkennen. Geniet van de adembenemende omgeving. In dit blog nemen we je mee op een virtuele tour langs de hoogtepunten die je kunt ervaren tijdens je fietstocht met Bajabikes.

stad Lucca fietstocht


8 bezienswaardigheden die je niet wilt missen tijdens je fietstocht door Lucca:

1. Giacomo Puccini’s geboortehuis:

Begin je fietstocht door een bezoek te brengen aan het geboortehuis van de beroemde componist Giacomo Puccini. Ontdek meer over het leven en de erfenis van deze getalenteerde muzikant wiens werken nog steeds over de hele wereld worden gevierd. Deze prachtige historische plek is een eerbetoon aan zijn leven en muzikale erfenis.

2. San Michele plein:

Fiets naar het San Michele plein, een schilderachtig plein dat wordt gedomineerd door de prachtige kerk van San Michele in Foro. Bewonder de unieke Romaanse architectuur en geniet van de bruisende sfeer van dit historische plein.

3. Napoleon plein:

Ontdek het Piazza Napoleone, een elegant plein dat ooit door Napoleon werd aangelegd. Het plein wordt omringd door indrukwekkende gebouwen en biedt een vredige plek om te ontspannen en te genieten van de omgeving. Het Napoleon plein, ook wel bekend als Piazza del Giglio, is doordrenkt van geschiedenis en elegantie. Hier vind je het prachtige Teatro del Giglio, een theater dat dateert uit de 19e eeuw.

Wat je nog meer gaat zien tijdens je fietstocht door Lucca

4. De stadsmuur: Lucca staat bekend om zijn goed bewaarde stadsmuren, die dateert uit de Renaissance. Je kunt ze goed verkennen terwijl je op de fiets zit. De stadsmuur is omgebouwd tot een pittoresk fiets- en wandelpad dat je een panoramisch uitzicht biedt op de stad. Fiets over de muur en geniet van adembenemende vergezichten.

5. San Martino kathedraal:

Bezoek de prachtige kathedraal van San Martino, een meesterwerk van gotische en Romaanse architectuur. Een must-see tijdens je fietstocht. Met zijn prachtige marmeren façade en de rijke geschiedenis zal deze kathedraal zal je versteld doen staan.

6. Het Amfitheater: Fiets naar het Piazza dell’Anfiteatro, een levendig plein dat eens een oud Romeins amfitheater was. Het plein behoudt zijn ovale vorm en is nu de ideale plek om te genieten van een heerlijke cappuccino terwijl je de omgeving in je opneemt.

Lucca Terrasjes fietstocht

7. San Frediano kerk:

De San Frediano kerk is een ander juweeltje in Lucca. Het is een van de oudste kerken van Lucca. Bewonder de prachtige mozaïeken op de gevel en stap binnen om de rijke geschiedenis en kunstwerken van deze kerk te ontdekken.

8. The Guinigi toren: De fietstocht eindigt bij de iconische Guinigi toren. Beklim de toren, die wordt bekroond met prachtige eikenbomen, en word beloond met een adembenemend uitzicht over de stad en de omliggende heuvels.

Belangrijk om te weten;

 • bij regen kun je gratis annuleren of de tocht verzetten
 • van te voren reserveren is verplicht
 • fietsafstand in totaal is zo’n 4,5 km
 • er is tijd voor foto momentjes
 • kinderstoeltjes tot 20 kilo zijn gratis verkrijgbaar
 • er zijn ook kinderfietsjes verkrijgbaar : 20, 24 en 26 inc
 • deze fietstocht is niet zwaar en daarom voor iedereen goed te doen. 
 • Prijs per persoon komt op 45 euro. Tot 14 jaar 30 euro. De tocht duurt ongeveer 3 uur. 

Samenwerking tussen OlivArancio en Bajabikes:

Sinds kort werken we samen. Op deze manier willen we laten zien dat je op een hele leuke, niet vervuilende manier de stad kunt bewonderen. Via OlivArancio kun je op 4 verschillende manieren Lucca bewonderen. Je kunt kiezen uit de volgende fiettochten:

1 fietsen in Lucca
Lucca tours
Lucca fietstour de highlights 
Private tour Lucca

Waarom Lucca zo leuk is voor een fietstocht:

Verken Lucca op de fiets met een Nederlandse gids en ontdek deze prachtige bezienswaardigheden. Trakteer jezelf op een reis vol geschiedenis, cultuur en schoonheid in deze charmante Italiaanse stad! Lucca, met zijn rustige straatjes en autovrije stadsmuren, is een ideale bestemming om te verkennen op de fiets. Het pittoreske landschap, de historische architectuur en de warme sfeer maken het een perfecte plek om te genieten van een ontspannen fietstocht. Dus, stap op de fiets en beleef een onvergetelijke reis door Lucca met OlivArancio en Bajabikes! 

Duurzaamheid

Daarom is deze tour goed voor jou en de planeet:

 • Fietstours zijn een vorm van duurzaam toerisme
 • Je bespaart 1,5 tot 2 kilo Co2 vergeleken met de bus
 • Je stimuleert de lokale economie en werkgelegenheid.
 • Door te gaan fietsen in Lucca help je ervoor te zorgen dat er geïnvesteerd wordt in groene infrastructuur ter plaatse. 
 • Fietsen is gezond en ontspannend
 • Meer weten over duurzaam op vakantie?

Meer lezen over wat te doen in Lucca

Wil je naast Lucca ook Pisa ontdekken op de fiets? Dat kan. RioRequesa werkt ook samen met Bajabikes in Pisa.