Agriturismo Pasta Matta (restaurant)

Agriturismo Pasta Matta.

Op slechts 4 km van de camping in het dorpje Cembrano ligt Agriturismo Pasta Matta.

Agriturismo pasta matta is een echt familiebedrijf. Moeder staat in de keuken en de beide dochters helpen bij het koken en het serveren. Overdag werkt zowel vaders als moeder op het land om alle producten die ze in de keuken gebruiken van het land te halen en in te maken.

Zo hebben ze eigen jam, eigen honing maar ook ingemaakte groente en fruit en natuurlijk paddenstoelen. Er wordt echt Ligurisch gekookt volgens de oude tradities.

Pasta matta betekent “gekke pasta” Deze pasta bestaat uit slechts 3 ingrediënten ( meel, olie en water) Deze samenstelling wordt veel gebruikt in Ligurië. Hier worden  gebakjes van gemaakt maar deze pasta wordt ook gebruikt als basis voor hartige taarten en de Foccacia tipo Recco( specialiteit uit de regio) . Omdat de Agriturismo zelf ook vooral gebruikt maakt van “pasta matta” in hun keuken, is dit een zeer geschikte naam.

fruit bij pasta matta

Op het menu staat:

  • Anti pasta ( kleine voorgerechtjes)
  • pasta
  • een hoofdgerecht
  • en een toetje

De prijs ligt zo rond de 25 euro per persoon.  De prijs is incl. wijn en water. Voor kinderen tot 12 jaar wordt een kindertarief gerekend.

Wanneer er speciale wensen zijn zoals bv vegetarisch dan kan dit altijd worden doorgegeven. Daarnaast is het ook mogelijk om bv je verjaardag te vieren bij Agriturismo Pasta Matta. Met het menu of het toetje wordt hiermee rekening gehouden.

pasta matta gegrild vless

Reserveren.

Juist omdat het een klein familie bedrijf is, is het wel nodig om te reserveren. Het liefst een dag van te voren.  Mochten er nu meer mensen op de camping verblijven die het leuk vinden om bij Pasta Matta te gaan eten dan is het misschien een tip om met elkaar een dag af te spreken om samen te gaan. Niet dat jullie bij elkaar aan tafel moeten gaan zitten, dat kan natuurlijk wel als jullie dat gezellig vinden maar om te voorkomen dat je alleen als stel of alleen met je eigen familie aanwezig bent. Agriturismo Pasta Matta is nieuw nog vrij onbekend in de omgeving en daarom meestal nog niet erg druk.

Wanneer jullie het prettig vinden kunnen wij natuurlijk altijd voor jullie reserveren.

Pasta Matta heeft geen eigen website voor meer informatie kun je wel kijken op hun facebookpagina

Adres Agriturismo Pasta Matta: Via Provinciale Cembrano 1/B
tel:  + 39 3356630760

Gooi je liever jezelf gevangen visje op de BBQ. Ook dat kan in Varese Ligure op zo`n 15 km van de camping. Voor meer informatie kijk hier