Bonassola: Op de fiets door de oude spoorwegtunnels

Op de fiets door de oude spoorwegtunnels van Levanto naar Bonassola en door naar Framura.

Vanuit Levanto leidt een zes kilometer lang wandel- en fietspad naar Framura, dwars door de oude spoorwegtunnels, die Levanto verbinden met Bonassola en Framura.

De trein rijdt er al lang niet meer en ook het spoor is allang verwijderd.  De tunnels zijn er nog wel en hier kun je heerlijk fietsen. Het is een mooie tocht met prachtige uit kijkjes. Dankzij de tunnels fiets je hoofdzakelijk in de schaduw en is het er dus lekker koel. Zo is deze fietstocht ook in de zomer heel goed te doen.

Wanneer je geen fiets mee hebt op vakantie kun je in het dorp Levanto op verschillende plekken fietsen huren. Deze route is echter ook prima te voet te doen. Te voet duurt de route zo`n half uur op de fiets slechts 10 min.

Bonassola fiets tunnel

Tips: neem je zwemkleren en een handdoek mee. Er zijn verschillende baaitjes waar je nog lekker kunt zitten of een duik kunt nemen.

In de eerste spoorwegtunnel hangt een eerbetoon van keramieken tegeltjes voor alle spoorwegbeambten die lange tijd over dit spoor reden én voor de spoorbaan zelf.  Aan het einde van de tunnel heb je een prachtig uitzicht op zee.

Vlak voordat je aankomt in Bonassola, kun je een stukje  omhoog klimmen voor een mooi uitzicht vanaf Punta Levanto.

Bonassola

Dan komt je aan in Bonassola. Hier wonen slechts 200 mensen. Het dorpje is goed onderhouden, heeft een mooi dorpsplein, huizen met fresco’s en natuurlijk mag de kerk niet ontbreken.

Wanneer je nog wat verder wilt fietsen dan kan dat. Je kunt nog door naar Framura. Ook hier fiets je langs hoge kliffen en mooie vergezichten.

De spoorwegtunnels zijn ’s avonds en ’s nachts goed verlicht, dus je kunt ook na een diner in Bonassola nog goed terug fietsen.

Bonassola

Op zoek naar een kleinschalige camping in noord Italië met ruime kampeerplaatsen bij Nederlanders?  Voor meer info RioRequesa.com

Verblijft u liever in een agriturismo met zwembad en zeezicht klik dan hier OlivArancio