Over ons

Wie zijn wij?

Fraseneggi
Rio Fraseneggi
Rio Fraseneggi

Juli 2005 zijn wij uit Nederland vertrokken voor een mooi avontuur. We betrokken een oud pand in de gemeente Maissana. Na vele grote en kleine verbouwingen ontstond Bed and Breakfast Fraseneggi. 5 appartementen met zwembad in een unieke omgeving.

Naast de Bed and Breakfast ontwikkelden we een minicamping iets verderop. Ook de Camping werd een succes; klein, midden in de natuur en sfeervol. In 2012 gaat Dajo (zoon des huizes) naar het Lyceum van Sestri Levante. Het vele heen en weer gereis en de aantrekkingskracht van de kust zorgde voor een nieuwe zoektocht, een pand aan zee. In 2015 vonden we deze, in Chiavari. Het pand ligt schitterend en zo ontstaat een nieuw avontuur. Fraseneggi hebben we inmiddels verpacht aan Bert en Helmut. De liefde en aandacht die ze hebben voor Fraseneggi zal er voor zorgen dat ze daar een mooie toekomst hebben en gasten er meet heel veel plezier zullen toeven. De camping is bij ons gebleven, het was tenslotte "de droom" van Dmitri (man des huizes).  Op de nieuwe locatie hebben we er nog een nieuwe taak bij, een olijfboomgaard van 4 hectare op verschillende heuvelruggen. Deze is lang niet onderhouden en moet weer in ere hersteld worden om er vervolgens biologische olie van te produceren. Saskia (vrouw des huizes) is inmiddels helemaal thuis in de Italiaanse bureaucratie, gewoontes en het dagelijkse leven. Niet onbelangrijk want Italië is prachtig, maar ook ondoorgrondelijk.

We hebben alles beleefd wat je kunt beleven bij een emigratie naar Italië. Inmiddels voelen wij ons enorm thuis tussen de zeer vriendelijke Italianen, kennen de omgeving goed en genieten van ons werk. We kijken er elk seizoen weer naar uit om vertrouwde, maar ook nieuwe gasten te ontvangen, lekker met elkaar te eten of gewoon een aperitivo te drinken. Buiten het seizoen werken wij aan de olijfgaard, het onderhoud van het oude pand en camping. Ondanks het goede leven hier blijven we gewoon Nederlanders, vandaar onze naam: agriturismo de Oranje Olijf.

Agriturismo OlivArancio

Olivarancio

Onze Agriturismo OlivArancio

Op 40 km van onze camping ligt onze Agriturismo OlivArancio. ( de oranje Olijf) Gaat uw voorkeur uit naar een appartement ipv een tent dan bent u hier aan het goede adres. Hier logeert u tussen de olijfbomen met uitzicht op zee, een zwembad, prachtige buitenkeuken en veel ruimte om te ontspannen.

U kunt natuurlijk ook een weekje camping en een paar dagen Agriturismo combineren

8 appartementen met zeezicht

Onze Agriturismo heeft 8 appartementen en ligt erg centraal op slechts 5 km van de middellandse zee en 3 km van de snelweg. Op loopafstand zijn er 2 fantastische restaurantjes en op 3 km ligt Chiavari een heerlijk stadje met mooie boulevard en vele restaurantjes en barretjes. 

Voor meer informatie kunt u kijken op www.OlivArancio.com

Appartement Spiaggia