Kleine camping in Ligurië

Ben je op zoek naar kleine, rustige campings in een natuurlijke omgeving in Ligurië dan ben je bij ons aan het goede adres. Camping RioRequesa ligt aan het gelijknamige riviertje de Rio Requesa: een beek in het Italiaanse Ligurië. Het water slingert dwars door de vallei en de bossen. Op een open plek tussen de bomen, vlakbij de beek, vind je deze kleinschalige natuurcamping.

Ligurië

Ligurië is een aan de kust gelegen regio in het noordwesten van Italie. Ligurië is de op twee na kleinste regio van Italie. In het westen grenst Ligurië aan Frankrijk, in het noorden grenst hij aan Piemonte. In het oosten aan Emilia-Rogmagna en Toscane.  De Aosta en Molise zijn nog kleiner dan Ligurië

Ligurië is misschien wel een van bekendste stukjes kust in Europa. De Italiaanse Rivièra met plaatsen zoals de Cinque TerrePortofino, en Santa Magherita Ligure of de Bloemen Rivièra tussen Genua en de Franse grens.

De omgeving staat bekend om de kleurrijke huizen, die weerspiegelen in de azuurblauwe zee. De mooiste bekende plekken van de regio zijn goed bereikbaar. Het grote geheim van Ligurië zijn echter de bergstadjes, verscholen in het binnenland.

Vanaf Camping RioRequesa, heb je keuze genoeg als je op zoek bent naar een mooi strand om te zwemmen, te relaxen en te genieten. Maar welke stranden mag je echt niet missen? Een paar van de mooiste stranden van Italie liggen ook in Ligurië.

Rustiek kamperen in Ligurië

Rustiek kamperen houdt in dat de camping kleinschalig is en voor Italiaanse begrippen ruime plaatsen heeft. Op een rustieke camping ligt de nadruk niet op animatie en amusement maar op de natuur en ligt de camping in een natuurlijke camping.

camping in Ligurië tenthuisjes duurzaam op vakantie
tenthuisje

Kleine camping in Ligurië met Nederlandse eigenaren

Camping RioRequesa staat voor rustiek kamperen en een vakantie vol rust, ruimte en natuur in een prachtige groene omgeving. Ontdek het gevarieerde landschap, de rivieren en de zee. Geniet van een heerlijke vakantie in Ligurië met je partner, jonge kinderen of de hele familie op onze kleine camping. Kampeer op een karaktervolle camping met Nederlandse eigenaar in je eigen tent, caravan of camper. Sinds de zomer van 2022 hebben we 2 speciale camperplekken. Hierdoor kunnen we nu ook in het hoogseizoen campers ontvangen.

Heb je liever wat meer comfort, boek dan een tenthuisje met privé sanitair en een goed bed. RioRequesa is een camping met zwembad in Ligurië hier ben je op een prachtige locatie, weg van de drukte. Ervaar een heerlijk kampeergevoel in een informele, persoonlijke sfeer!

camping inLigurië

Kleine camping nabij Cinque Terre

In het nationale park van de Cinque Terre zelf, zijn er geen campings, maar in de omgeving iets meer het binnenland in van deze vijf prachtige dorpjes vind je onze kleine groene camping.

In zo’n 40 min rijden van camping RioRequesa kom je in het dorpje Levanto. Levanto zelf hoort niet bij de Cinque Terre maar wordt ook wel het 6e dorpje van de Cinque Terre genoemd. Vanuit hier zijn de prachtige dorpjes makkelijk te bezoeken met de trein of zelfs te voet. Cinque Terre is waarschijnlijk 1 van de meest gefotografeerde plekken van de wereld.

Camping in Ligurië maar wat is het Klimaat in Ligurië

De Ligurische kust heeft een mild zeeklimaat. In januari wordt in Genua een gemiddelde temperatuur van zo’n 8-10 °C gemeten. Vorst komt alleen voor in het bergachtige binnenland van Ligurië. In de zomer komt de temperatuur op zo’n 24-25 °C uit. Regenval kan soms overvloedig zijn. De bergen dicht in de buurt van de kust geven vaak een wolkvormend effect. Steden als Genua en La Spezia hebben jaarlijks zo´n 1000 mm regen. Dit zorgt er ook voor dat het een groene provincie is, ook in de zomer.