Kleine camping nabij Cinque Terre

In het nationale park van de Cinque Terre, zijn er geen campings, maar in de omgeving iets meer het binnenland in van deze vijf prachtige dorpjes vind je een heerlijke kleine groene camping, RioRequesa. Ben je op zoek naar camping aan een riviertje met zwembad in de regio Ligurië van noord Italië dan ben je bij ons aan het goede adres.  

Kleine camping in Ligurië

Camping RioRequesa staat voor een rustieke vakantie vol rust, ruimte en natuur in een prachtige groene omgeving. Ontdek het gevarieerde landschap, de rivieren en de zee. Geniet van een sfeervolle vakantie in Ligurië met partner, jonge kinderen of de hele familie op onze kleine camping. Kampeer op een karaktervolle camping met Nederlandse eigenaar in je eigen tent, caravan of camper. Heb je liever wat meer comfort, boek dan een tenthuisje met privé sanitair en een goed bed. Op RioRequesa is een camping met zwembad in Ligurië hier ben je op een prachtige locatie, weg van de drukte. Ervaar een heerlijk kampeergevoel in een informele, persoonlijke sfeer!

Kleine camping nabij de Cinque Terre

In minder dan 45 minuten rijden van camping RioRequesa kom je in het dorpje Levanto. Levanto zelf hoort niet bij de Cinque Terre maar vanuit hier zijn de prachtige dorpje makkelijk te bezoeken met de trein of zelfs te voet. Veel mensen denken dat de Cinque Terre de naam is van 1 dorp, de naam verwijst eigenlijk naar de 5 kleurrijkste dorpjes ter wereld, die samen de Cinque Terre vormen. Waarschijnlijk zijn het de meest gefotografeerde dorpjes ter wereld.

kleine camping cinque terre Vernazza
Vernazza

Cinque Terre te voet

Vanuit Levanto kun je dus heerlijk wandelen richting de Cinque Terre. Wanneer je richting Levanto vertrekt om te gaan wandelen is het wel aan te raden om goede wandelschoenen te dragen. De omgeving is adembenemend mooi, maar wel behoorlijk heuvelachtig waarbij je soms flink moet klimmen en afdalen. Van Levanto loop je in zo’n 2,5 tot 3 uur naar Monterosso al Mare. Een prachtige route waarbij je kunt genieten van schitterende panoramische uitzichten.

Heb je na deze wandeling nog energie over dan kun je of met de trein of te voet verder naar bijvoorbeeld Vernazza. Vernazza staat bekend als het mooiste dorpje van de Cinque Terre. Van Monterosso al Mare naar Vernazza is een wandeling van ongeveer 2 uur.

tip
Parkeer je auto op het station van Levanto. Op deze manier kun je vanuit Monterosso al Mare zo met de trein terug naar Levanto om weer richting de camping te rijden.

kleine camping Cinque terre

Met de fiets naar de Cinque Terre

Nieuw voor onze campinggasten organiseren wij in de zomer van 2022 een Cinque Terre-fietstocht. Op de fiets kun je genieten van adembenemende uitzichten ver weg van het massa toerisme lekker in de buitenlucht. Bekijk de Cinque Terre vanaf je eigen elektrische fiets of huur een e-bike en beleef deze bijzondere dag in de wijngaarden van de Cinque Terre.

De fietsen die we huren zijn E-bikes. Deze elektrische mtb-fietsen met een elektromotor helpen je bij het trappen. Dit is vooral prettig bergop. De fiets kan ook zonder ondersteuning worden gebruikt. Je kunt kiezen uit verschillende ondersteuningsniveaus. Met deze fietsen kan iedereen, zelfs degenen die niet bijzonder getraind zijn, genieten van een dag op de fiets met een route van ongeveer 30 km. Naast dat we deze fietsen huren gaat er een Engels sprekende tolk met ons mee de bergen in om ons wat meer over de Cinque Terre en haar bijzonderheden te vertellen.