Kamperen tijdens corona in noord-Italië

Kamperen is natuurlijk al jaren populair. Maar nu tijdens corona lijkt kamperen populairder dan ooit. Hoe kan het dat tijdens deze corona crisis deze populariteit zo toeneemt. Vooral de vraag naar kleine campings midden in de natuur lijken toe te nemen sinds 2020. Gezinnen met jonge kinderen gaan steeds vaker kamperen.

Kamperen tijdens corona

Volgens de ANWB heeft circa 40% van de Nederlanders plannen om te gaan kamperen de komende zomer. Een klein percentage heeft al daadwerkelijk zijn of haar vakantie geboekt. Dat je op veel locaties kosteloos kunt annuleren maakt het makkelijker om alvast je zomervakantie voor 2021 vast te leggen.

Italië is altijd al een favoriet vakantieland voor veel Nederlanders geweest. Daarnaast kun je in Italië kun natuurlijk ook goed kamperen. De meeste vakantiegangers gaan zo`n 2 weken op vakantie. In andere jaren ging men graag met eigen tent minstens 2 verschillende locaties bezoeken. Nu tijdens de corona kiest met steeds vaker voor 1 locatie waar men dan 2 weken of langer verblijft.

tenthuisjes

Het huren van huisje of een tenthuisje wordt steeds populairder

Doordat men langer op 1 plek verblijft kiest de vakantieganger dit jaar ook voor meer comfort. Zo hoeft er minder gesleept te worden met spullen en is je verblijf comfortabeler. Je slaapt in een goed bed i.p.v. op een luchtbed en je kunt in je tenthuisje staan i.p.v. dat je op handen en knieën door je tent kruipt. Daarnaast het een tenthuisje eigen sanitaire voorziening. Zeker nu tijdens corona geeft dit een veiliger gevoel voor veel vakantiegangers. Kamperen tijdens Corona kan dus prima.

Campinghouders doen er alles aan om hun campings veilig te maken.

Veel campings zijn of gaan binnenkort open en zijn coronaproof. Inmiddels hebben veel campinghouders zo ook RioRequesa, hun camping coronaproof gemaakt. Het sanitair gebouw zal gewoon open zijn. In het sanitair gebouw kan voldoende afstand worden gehouden.

Doordat de tenthuisjes hun eigen sanitaire voorzieningen hebben is de druk op de gezamenlijke toilet en douches minder groot. Op de camping wordt natuurlijk de afstand regel in acht genomen. Het sanitair gebouw wordt vaker schoongemaakt en er is speciale aandacht voor kranen en deurknoppen. Wij vragen onze gasten op de dag van vertrek hun temperatuur te meten en niet te vertrekken bij verhoging. Daarnaast moet iedereen natuurlijk alle regels in acht nemen om de landgrenzen te mogen passeren zoals bv testen voor vertrek. Wat de regels precies zullen worden moeten we nog even afwachten.

Grote plaatsen

Op het kampeerterrein, staan de tenten netjes uit elkaar. Onze ruime kampeerplekken komen daarbij goed van pas. We hebben plekken van 60 tot 110 vierkante meter. De grote plaatsen verhuren nu sneller dan normaal: door corona willen mensen de ruimte hebben.

Kamperen tijdens corona ; wat kan ik doen op de camping?

Op camping RioRequesa is het zwembad open. Dit jaar komt er zelfs een nieuw zwembad. Hierbij zijn wij gehouden aan extra maatregelen m.b.t. schoonmaken. Daarnaast mag er een maximum aantal personen tegelijk in het zwembad. Hier zullen wij ons natuurlijk aan houden. De camping heeft een honesty bar met lekkere drankjes en ijsjes. Op de camping wordt minimaal 2 keer per week vrijblijvend voor je gekookt. Als je zin hebt kun je een heerlijke pasta bestellen en die op je eigen plekje op eten of op de daarvoor klaar gezette tafels. Bij alles worden natuurlijk de afstand regels in acht genomen.

Ook buiten de camping is natuurlijk genoeg te doen. Onze gasten gaven vorig jaar aan dat het overal een stuk rustiger was. Ook dit jaar zal dit waarschijnlijk het geval zijn. De Amerikanen, de chinezen en ander gasten buiten Europa zullen nog niet in grote getale aanwezig zijn in Italië. Dorpjes zoals de cinque terre maar ook de mooiste dorpjes in Ligurië zullen goed te bezoeken zijn.

Vernazza cinque terre

Een echte aanrader is de walvis/dolfijnen tocht. Een dagje op de boot dolfijnen in de natuur bekijken. Ook op de boot worden allerlei voorzorgmaatregelen genomen en zullen er veel minder passagiers dan normaal aanwezig zijn.

Autovakanties zullen populairder zijn

Buitenlandse vakanties en dan vooral Italië als bestemmingen komt langzaam weer in beeld bij de vakantiegangers. Veel mensen kunnen niet wachten om dit jaar op vakantie te gaan. Ze zijn het thuiszitten zat. Voor de meeste mensen was het afgelopen jaar niet een heel leuk jaar. Mensen kunnen wel een verzetje gebruiken en dat is op vakantie gaan natuurlijk een heerlijk vooruitzicht.

Met de auto ben je snel weer naar huis

Autovakanties zullen vanwege de coronacrisis populairder zijn deze zomer. Mensen willen flexibeler zijn. Mocht de kleurcode in een land wijzigen tijdens je vakantie dan ben je zo weer thuis. Doordat je op vakantie bent bij Nederlanders in Italië blijf je goed op de hoogte van eventuele veranderingen. Op vakantie met je eigen auto: je kunt gaan en staan waar je wilt. Een autovakantie naar Italië is een goede optie: de afstand is goed te doen en het klimaat is er heerlijk. Op vakantie in Ligurië? Deze veelzijdige provincie zit bomvol cultuur, natuur en gezelligheid.

kamperen tijdens corona